Fra jord til bord

Fra jord til bord» består blant annet av en film om gulrotens reise fra såing til Skolefrukt, samt et mer omfattende interaktivt opplegg om tomaten. Vår hensikt er å bidra til å nå kompetansemålet - «fortelle om en utvalgt råvare og hvordan den inngår i matvaresystemet, fra produksjon til forbrukeren». Forhåpentligvis vil dette også bidra til økt mestringsfølelse, samt lyst og interesse for å spise mer frukt og grønt.

 

I tillegg til filmene har vi laget et oppgavehefte til elevene som du kan få tilsendt. Vi håper dette kan stimulere til bruk av filmene og gi deg en muligheten til å følge opp i etterkant. Oppgaveheftet inkluderer blant annet oppfølgingsspørsmål knyttet til filmene.

 

”Fra jord til bord” handler om hvordan tomater og gulrøtter dyrkes av profesjonelle. Vi tror at du og klassen din også vil ha glede av å prøve dette selv. Derfor ligger det også tomatfrø, samt tips for såing av tomater i klasserommet med i materiellet du mottar.

 

Tomater er glade i lys og varme, så vi anbefaler at dere ikke setter i gang med tomatdyrking før sent på vinteren eller innen mars. Hvis planten holder seg innendørs med rikelig lys og vann, burde det være ferdige tomater før sommerferien.

 

Til filmer